
Gastronómia je ďalšie odvetvie, ktoré rýchlo podľahlo čaru plynových vzpier. Kuchári, mäsiari, čašníci, ale aj pouliční predajcovia rôznych pochúťok ich používajú v dennej praxi. Poďme sa spolu pozrieť, kde všade nájdeme plynové vzpery v spojení so stravovaním.
V domácej kuchyni aj v hotelovej reštaurácii
Najbežnejší typ využitia plynových vzpier v spojení s gastronómiou nájdeme v každej modernej kuchyni. Plynové vzpery obľubujú gazdinky (aj gazdovia) namontované v kuchynskej linke. Ich využitie v kuchyni je však omnoho širšie – napríklad na oknách a pracovných doskách.
V reštauráciách, jedálňach, ale aj u pouličných predajcov zmrzliny nájdeme plynové vzpery takmer všade. Vo veľkých varných hrncoch na polievku, na krytoch pre mrazené dobroty, na prepravných jedálnych boxoch. Plynové vzpery si obľúbili všetci ľudia pracujúci v týchto typoch zariadení vďaka zvýšenému komfortu pri práci.
Dôležitá je čistota
Hygiena v stravovacích zariadeniach je stále prísne kontrolovaná. Ani v tejto oblasti naše plynové vzpery nezaostávajú. Sú vyrábané z materiálu, ktorý sa ľahko umýva. Aj montáž a demontáž plynovej vzpery je veľmi jednoduchá. V prípade veľkého znečistenia tak plynovú vzperu jednoducho odmontujete celú a môžete ju umyť tak, aby bola opäť pripravená pomáhať pri manipulácii s jedlom a zároveň spĺňať hygienické predpoklady.
Nerezový zázrak
Materiál použitý pri precíznej výrobe má ešte jeden významný benefit. Výrazne predlžuje životnosť plynových vzpier. Plynové vzpery používané v gastronómii sú vystavované skutočne extrémnym podmienkam – silným mrazom v mraziarenských dodávkach a boxoch, vysokým teplotám vo varných hrncoch a častému namáhaniu pri boxoch so surovinami. Na plynové vzpery od spoločnosti setro sa môžete spoľahnúť vďaka vysokej kvalite a spoľahlivej záruke.